Deense tomatensalade

Deense tomatensalade

Deense tomatensalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

8 flinke tomaten
2 bakjes tuinkers
2 uien
3 dl olie
1 dl azijn
1 ei
200 gr Danablu (Deense schimmelkaas)
peper, zout
basilicum

Bereiden

Maak de groenten goed schoon.
Snijd de tomaten in partjes, de uien in ringetjes en snijd de waterkers
af.
Leg alle partjes tomaat op de bodem van een platte schaal, leg daar de
waterkers op en daarop de uiringen.
Bestrooi met de gebrokkelde kaas en basilicum.
Maak een vinaigrette van 0,3 dl olie, 1 dl azijn, peper, zout en het geel
van een ei en giet dit over de salade.
Serveer er stokbrood bij.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus